Gymnázium v Ivančicích má vlastní kroužek Deskových her, třeťáci ze ZŠ ve Velkém Březně si vyrobili vlastní deskovou hru Harry Pottera, škola ve Svidníku si zahrála piškvorky bez použití papíru a tužky, žáci druhého stupně ZŠ v Protivíně naučili deskovky své mladší spolužáky, lidské "Člověče, nezlob se!" si zahráli v Liberci i v Táboře, v Panenských Břežanech zase učili děti respektovat pravidla při hraní i v životě. Nejen to byl první Den her, který vyhlásila Hrdá škola na leden 2024. Už jste se registrovali do Hrdé školy? Můžete tak učinit zde.

Máme za sebou první ročník skvělého Dne her z projektu Hrdá škola od Schools United. Zapojily se stovky škol z České republiky i Slovenska. Děkujeme za to, byli jste znovu skvělí. Všichni byste si zasloužili mimořádné uznání, porota Schools United ovšem vybrala tři školy, které byly nejkreativnější, a získaly tak deskovky od cool prodejny a e-shopu TLAMA games - deskovky k sežrání. Za partnerství na Dni her děkujeme také festivalu IQ Play, který měl lednovou zastávku ve Zlíně.

Už jste se registrovali do Hrdé školy? Můžete tak učinit zde.

 

  1. místo: ZŠ a MŠ Tábor - Čekanice

První místo za kreativní Den her a skvělou deskovku Hrdinové hlubokého hvozdu od TLAMA games - deskovky k sežrání získává ZŠ a MŠ Tábor - Čekanice. Ti uspořádali velký turnaj napříč třídami. Doslova nám napsali: "Žáci si přinesli deskové i logické hry, nechyběly ani hlavolamy. Čtvrťáci pojali celou akci minimalisticky a vystačili si jen s hrami do kapsy, tužkou a papírem. Došlo i na společné propojení všech tříd, což bylo hlavním cílem akce. Modifikovali jsme název známé hry Člověče, nezlob se! na Sorry, kámo!, což mělo velký ohlas a hra se stala celoškolním soubojem. Vítězi třídních kol se utkali ve finále v tělocvičně, kde se hrálo se živými figurkami na obří desce, a to vše za vydatného fandění spolužáků. Nechyběly ani transparenty. Vítězem školního kola se stal Sergej – žák třetí třídy. Přehlídka deskovek nechyběla ani v tělocvičně, kdy mohli všichni žáci nahlédnout do her z ostatních tříd, seznámit se s nimi a zkusit si je zahrát i s kamarády z jiných ročníků. Všichni si den velmi užili!"

 

2. místo: ZŠ Protivín

Deskovou hru "Drakiáda: Čas letí" od TLAMA games - deskovky k sežrání vyhrává ZŠ Protivín, se sídlem Komenského 238, 39811 Protivín. Porotě se moc líbí, jak v Protivíně celý Den her pojali. Doslova nám napsali: "Po domluvě se žáky žákovského parlamentu se většina žáků druhého stupně rozhodla jít do nižších ročníků a naučit mladší spolužáky nové hry a užít si s nimi legraci. Vznikly tak hezké a zajímavé tandemy."

 

3. místo: ZŠ a MŠ Panenské Břežany

Gratulujeme ZŠ a MŠ Panenské Břežany, která vyhrává od TLAMA games - deskovky k sežrání skvělou hru Podzimní syslení. Jak probíhal Den her v Panenských Břežanech? Dopoledne se rozehrálo plno partií DESKOVÝCH HER. Děti měly příležitost vyzkoušet si hry, které neznají, tvořily se různorodé týmy, spolupracovalo se napříč ročníky. Jsme rádi, že některé děti přinesly své oblíbené hry z domova a naučily je své spolužáky. A tak se hráli Boom Boom, Kulišák, Ubongo, Dobble, Bang, Karak, Zombie ruka a Pokémon, které rozvíjejí kromě postřehu, pohotovosti, zručnosti, logického a strategického myšlení i schopnost spolupráce, smysl pro fair play, trpělivost, pochopit a dodržovat pravidla – tedy dovednosti, které uplatní po celý život.

Michal Krčmář

Autor článku

Michal Krčmář

Hrdý marketingový ředitel Schools United