Schools United vyjadřuje upřímnou soustrast všem pozůstalým po tragické události, která se stala ve čtvrtek 21. 12. 2023 na Filosofické fakultě University Karlovy. Osamělý střelec zabil 15 lidí a další zranil.

S hlubokým zármutkem jsme všichni přijali zprávu o tragické události, která se stala ve čtvrtek 23. prosince 2023 na Filosofické fakultě University Karlovy. Osamělý střelec zastřelil 15 lidí a další zranil. Tato událost nás všechny naprosto šokovala a hluboce zasáhla. Vyjadřujeme upřímnou soustrast všem pozůstalým i všem, kteří byli událostí zasaženi.

Jako organizace, která stojí při školách, chceme vyjádřit naši podporu všem, kteří se s touto tragédií vyrovnávají. Tato událost nám ukazuje, jak důležité je pracovat na tom, aby školy byly bezpečnými místy pro všechny. V rámci našeho programu Hrdá škola jsme se rozhodli, že v dubnu 2024 zařadíme mimořádně Týden duševního zdraví. Chceme tak podpořit prevenci duševních onemocnění a poukázat na to, že duševní zdraví je stejně důležité jako zdraví fyzické. Věříme, že společně můžeme vytvořit lepší budoucnost pro naše děti a studenty.

 S úctou,

Management společnosti Schools United

 

Michal Krčmář

Autor článku

Michal Krčmář

Hrdý marketingový ředitel Schools United