V malebném městečku Letohrad, kde se historie snoubí s přírodními krásami Orlických hor, se odehrál příběh, který inspiruje školy po celém Česku a Slovensku. Školník Karel Moravec, známý mezi žáky a kolegy jako Bejbin, se stal hvězdou nejen své ZŠ Komenského, ale nyní i celého regionu. Díky projektu "Hrdá škola" od české společnosti Schools United, která letos slaví 10 let působení na trhu, získal Bejbin titul "Školník roku 2023-2024" pro celé Česko a Slovensko a stal se také regionální osobností roku.

Neziskový projekt Schools United #hrdaskola, známý svými originálními akcemi jako Den šílených účesů či Suit-Up Day, tentokrát oslavil neocenitelnou práci všech školníků. S více než 700 zapojenými školami z Česka a Slovenska a přes 100.000 hlasujícími na Facebooku, se soutěž "Školník roku" stala fenoménem posledních měsíců. Bejbin, původní restaurátor soch a muzikální talent, si svým přístupem a energií získal srdce nejen dětí a kolegů, ale i celé online komunity. Bejbin uspěl mezi 487 školníky z obou zemí, kteří stáli na startu soutěže, i mezi šestnáctkou finalistů vybraných porotou Schools United.

 Starosta Letohradu, Petr Fiala, vyjádřil svou hrdost na to, že město, s historickým jádrem a přibližně 6 500 obyvateli, může být domovem tak inspirující osobnosti, jakou je Bejbin. Jeho příběh nejen odráží hodnoty Schools United, ale především ukazuje, jak může jeden člověk pozitivně ovlivnit celou komunitu.

 

 

Kontakt pro média:

 Mgr. Michal Krčmář, Hrdý marketingový ředitel Schools United

michal.krcmar@schoolsunited.cz, +420 602 697 646

 

O Společnosti Schools United: Schools United, založená před 10 lety Radimem Nigrinem, je česká společnost zaměřující se na posilování hrdosti a komunitního ducha ve školách po celém Česku a na Slovensku. S více než 1.500 zapojenými školami měsíčně, Schools United přináší inovace a radost do vzdělávacího prostředí.

Michal Krčmář

Autor článku

Michal Krčmář

Hrdý marketingový ředitel Schools United